-->
Lasagne


Suroviny
250 g suchých lasagní
boloňská omáčka
plátkový sýr dle chuti

Na bešamel:
2 - 3 lžíce másla
2 vrchovaté lžíce hladké mouky
500 ml mléka
špetka soli
špetka čerstvě nastrouhaného muškátového květu nebo oříšku

Postup
Nejprve jsem si klasickým způsobem (jak ji máme rádi) uvařila boloňskou omáčku.
Před koncem vaření jsem se pustila do přípravy bešamelu: V kastrůlku jsem si rozehřála asi 2 lžíce másla. Jakmile se máslo rozpustilo a zabublalo, přidala jsem mouku a intenzivně míchala metličkou (musel mi přijít na pomoc Renda :)) Postupně jsem přilívala mléko a pořád jsme míchali, aby se nám bešamel nepřipálil. Vařila jsem cca 15 minut, v mezičase jsem jej ochutila a do hotového vmíchala ještě lžíci másla. 
Troubu jsem si předehřála na cca 180°C. Na dno pekáčku jsme rozetřeli trochu boloňské omáčky a na ni vložili první vrstvu lasagní. Pak několik lžic od obou omáček a několik plátků sýra a ve stejném sledu jsme vrstvili až do plného pekáčku. Je potřeba skončit omáčkami. Navrch jsem dala několik plátků sýra. Pekáček jsem zakryla víkem a vložila do vyhřáté trouby.
Doba pečení cca 40 -50 minut, pak jsem sundala víko a ještě dopékala cca 10 minut do zezlátnutí sýra. Po vytažení z trouby nechala asi 10 minut odpočinout, pak jsem zakrojila. 

Dobrou chuť ♡ 


Miluji světlo, magické světlo. Světlo je pro fotografa totéž, jako pro spisovatele nápady... A já mám v úmyslu věnovat zbytek života hledání světla. Dokonalého světla...

Kontakt

Pošlete mi E-mail

Odesláním formuláře udělujete souhlas se zpracováním osobních údajů a souhlas s obchodními podmínkami.

Děkuji za Vaši návštěvu i čas, který mi zde věnujete. ♡
Kde mě můžete najít?

Kontakt Info

Můžete mi napsat, chcete-li se mě na něco zeptat nebo třeba navázat zajímavou spolupráci. Díky a těším se!

Kde fotím?

PRAHA a okolí. Dle dohody lze dojet po celé ČR.

Zavolejte:

+420 704 346 601

Pište:

info@sonrisa.cz