-->
Medové hrušky v listovém těstě

Fotím s PPSOP.cz do FotoProjektu 52 a jedno z témat v týdnu 41 bylo "Óda na hrušku".
Jelikož jsem nechtěla mít jen tak nějakou fotku, tak jsem přemýšlela jak mít fotku jinou a kreativní, no a nápad naštěstí přišel.

Tentokrát přidám i recept ☺

Ingredience:
4 hrušky
3 šálky vody
2 šálky cukru
2/3 šálku medu
1 citron, umytý a rozpůlený
3 tyčinky skořice
8 celých hřebíčků
1 list listového těsta
1 vejce na potření

Postup:
Oloupejte hrušky a nechte stonky. Hrušce ukrojte prdelku tak, aby stála. 
V hrnci smíchejte vodu, cukr, med, plátky citronu, skořici a hřebíček. Za občasného míchání přiveďte k varu. Snižte teplotu na středně nízkou a poté přidejte hrušky do sirupu. Hrušky duste v sirupu po dobu 15 minut.

Hrušky vyjměte lžící na plech a nechte 5 minut vychladnout. Sirup přeceďte, poté nalijte zpět do hrnce a na mírném ohni přiveďte k varu. Dusíme dalších 15-20 minut, dokud nebude hustý a sirupovitý.

Mezitím předehřejte troubu na 180° C.

Rozložte listové těsto. Nakrájejte na plátky o šířce 1,5 cm a pak je lehce potřete rozšlehaným vejcem.
Počínaje dnem zabalte každou hrušku do listového těsta. Když jeden proužek končí, přidejte další, dokud hruška není úplně zabalená.

Pečeme 25-30 minut, dokud nejsou zlatohnědé a nafouklé. Podávejte teplé, pokapané sirupem.

Tip: 
Medový sirup lze skladovat při pokojové teplotě po dobu jednoho měsíce. Zkuste pokapat na jogurt, ovesné vločky apod.,  kdekoli, kde byste normálně používali med.

P.S.: Byly vynikající! 








♡ © Soňa Šerá


Miluji světlo, magické světlo. Světlo je pro fotografa totéž, jako pro spisovatele nápady... A já mám v úmyslu věnovat zbytek života hledání světla. Dokonalého světla...

0 komentářů:

KONTAKT

Pošlete mi EMAIL

*

Jméno

E-mail *

Vzkaz *

Kde mě najdete?

Kontaktní INFORMACE

Můžete mi napsat, chcete-li se mě na něco zeptat nebo třeba navázat zajímavou spolupráci. Díky a těším se!

PRAHA a okolí

+420 704 346 601

info@sonrisa.cz

Děkuji za Vaši návštěvu i čas, který mi zde věnujete. ♡